BETA: Velkommen til et nyt website

Flere nyheder

BETA: Velkommen til et nyt website

Velkommen til et overblik over orienteringsløb i Danmark. Sitet du besøger et i åben "beta", og det betyder, at I kan se med, mens vi sætter stumperne sammen. Derfor vil der også jævnligt være elementer, som ikke fungerer.

Vores mål er at give alle danskere et overblik over orienteringsløb i hele landet - så flere kan finde frem til de mange træningsløb, byorienteringsløb, familieorienteringsløb eller konkurrencer som klubberne rundt om i Danmark arrangerer.

Vi er lige ved at bygge stævnepladsen

Hvis dette var et orienteringsløb, ville vi nok sige, at vi stadig var igang med at tegne kortet, sætte posterne ud og gøre stævnepladsen klar. Vi er stadig igang med at bygge de forskellige funktioner, importere løb, designe forsiden og alt det andet, der skal på plads. 

Vi kommer til at gøre det relativt åbent, så en del brugere får lov til at kigge med undervejs. Forhåbentlig kommer I med input, så vi undervejs kan nå at benytte de bedste ideer til at gøre sitet bedre for alle.

Hvor langt er vi nået

Grundfunktionen i sitet er, at vi gør det muligt for alle klubber under Dansk Orienterings-Forbund at oprette alle de løb de laver - uanset størrelse på arrangementet.

Men for at spare klubberne for en del tastearbejde, importerer vi alle de begivenheder, som klubberne lægger på Facebook. De fleste klubber er nemlig ved at blive ganske ferme til at præsentere deres løb på sociale medier.

De løb vi importer præsenteres på forsiden på to måder:
- På en Danmarkskort
- I listeform (hvor man kan bladre i listen nederst)

Hvad fungerer ikke?

Du har sikkert allerede bemærket, at resten af sitet ikke rigtigt er på plads. Ud over den basale visning af løb, er der ikke meget, som er bygget endnu, så undlad at få forventningerne for højt op.

Vi har stadig problemer med at fange længde/bredde-grad på nogle løb. Det arbejder vi på at fixe.

Klubberne kan endnu heller ikke oprette løb direkte på sitet, og kan heller ikke oprette lokale administratorer - endnu. Det kommer.

Du kan ikke logge ind. Du kan ikke regne med at navigationen fungerer og slet ikke regne med at sitet er layoutet pænt, hverken på forsiden, på de enkelte event-visninger eller andre steder. Vi har slet ikke taget fat på den grafiske præsentation endnu.

Når vi alligevel kører det som en åben proces, så er det fordi vi tror på, at brugerne undervejs kommer med spørgsmål og forslag, som gør det endelige produkt bedre.

Så - hvis du har spørgsmål og ideer, så skriv blot til mig på ernst.poulsen@gmail.com

Hvilke funktioner kommer der til senere?

En af de væsentligste funktioner bliver en ugentlig mailing-service, hvor du kan abonnere på nye løb. Den håber vi, at rigtigt mange vil tage til sig, både rutinerede løbere og begyndere.

Det er også målet at gøre dele af sitets indhold synligt på andre sites, fx. findveji.dk, do-f.dk og de klubber som måske gerne vil have et udtræk af løbslisten.

Vi håber også at kunne trække noget af indholdet fra Findveji.dk over på dette site, fordi det er et fremragende tilbud til nye løbere.

Hvad skal klubberne gøre nu: Opret løb på Facebook

Lige nu er der en ting klubberne gerne må gøre: Opret så mange af jeres begivenheder som muligt på Facebook. Læs gerne vores guide til at oprette løb bedst muligt.

  • Giv løbet et sigende navn. "Træningsløb" drukner i mængden af løb fra hele landet.
  • Brug kort-placeringsknappen når I viser startstedet. Det giver en længde/bredde-grad som vi kan bruge på Motionsorientering.dk. (i modsætninger til gadeadresser, der ikke altid er entydige)
  • Tilføj et unikt topbillede. Det kan bare være et udsnit af kortet eller et foto fra jeres træningsløb.
  • Lav en god beskrivelse, hvor I hjælper nye løbere på vej.